No Sparge в хладилна кутия

Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.

Модератор: Martin

Re: No Sparge в хладилна кутия

Мнениеот Yaskata » 12 Сеп 2018, 11:58

При положение, че ще си с хладилна кутия, защо ти е торба?
Няма ли да е по-лесно да вкараш в кутията оплетка или прорязани тръби и директно да прецеждаш в казана??

25d2b3_ee26d883c087461b904075033d13397d~mv2_d_2000_1215_s_2.jpg


с това нещо съм прецеждал 1:1 пейл и пшеница, тече бистро като лагер
най-тежкия тест беше, когато забравигх да поръчам да ми смелят малца и си го млях вкъщи на блендера - стана почти като брашно и пак цедеше бистро (но се задръстваше)
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 293
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: No Sparge в хладилна кутия

Мнениеот ultrashock » 13 Сеп 2018, 09:08

Да имам хладилна кутия 45 литра Igloo с меден Manifold, но идеята е да опитам всичко в един съд, без промиване, както е описал колегата.
Хладилната кутия не мога да я ползвам, заради високите температури по време на варенето и факта, че е пластмасова, затова ще се спра на някой от казаните.
3 съдовата система ми върши чудесна работа, идеята е по-скоро да опитам по-мързелив метод, за дните в които ми се вари бира, но не мързи да мия толкова съдове :mrgreen:
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 475
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Предишна

Назад към Озахаряване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта