Вайцен

Модератор: Martin

Re: Вайцен

Мнениеот BatVentsi » 29 Апр 2017, 21:22

Тая рецепта я варя вече трети път и все вдигам количеството (а съм пивовар от има няма месец и нещо). Само че малко паузите ми са различни. Протеинова само 10-20 мин, даже май и това не е нужно. Хареса се на всички и с всяка варка става по-изпипана. Засега ползвам само халертау 80% в началото, 20% 10-15 мин преди края (13-16 ИБУ). Не слагам мъх. Обичам облака. Ползвам гръцки малц и като че ли мойта все става леко по-златиста. Всичките ги ферментирах на 21-23.. тая последната скочи малко до 24 в края (още бълбука) но бананите си бяха винаги там. А и тая е със стари дрожди промити от предната. Бомба са.

Ей тук сложих някои снимки от първата варка
viewtopic.php?f=25&t=3521&start=20#p15359
Аватар
BatVentsi
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 52
Регистриран на: 26 Фев 2016, 13:38
Местоположение: Русе

Re: Вайцен

Мнениеот koftyto » 11 Авг 2018, 18:14

Много добре се получи!
Много лесна рецепта!
Препоръчвам!

Pale Ale Malt - 2 кг
Wheat Malt pale - 2 кг
HALLERTAU - 30 гр. @ 50мин.
HALLERTAU - 20 гр. @ 10мин.
Safbrew WB-06 - 11гр.
Еднотемпературно озахаряване на 65 градуса.
- машаут на 78 гр.

7 дена във ферментаторът на 22 градуса.
Разкош!
Прикачени файлове
weizen.jpg
koftyto
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 23
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32

Предишна

Назад към Пшенични бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта