Страница 1 от 1

Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2018, 20:24
от Dejmos
Искам да сложа диспенсер за топла и студена вода в кухнята, но нямам много място във височина, само 60см. Искам и да е компресорен, другите не се справят добре с охлаждането. При тази височина няма място за бутилка.
Има вариант - продават се диспенсери с филтри, които се "захранват" направо от водопровода, но те са доста скъпи.
Върти ми се в главата да преработя някак един нисък компресорен диспенсер, за да го свържа към водопровода след филтър.

Някой има ли идеи за реализацията? Аз имам, но търся различни гледни точки.

Re: Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2018, 13:07
от dr_slavov
Диспенсъра е с резервоар вътре (около 2л). Ако успееш да го херметизираш от горната страна където влиза бутилката, след това е лесно. Монтираш му един нипел и направо мека връзка. Със сигурност ще трябва да има регулатор на налягането. Не мисля, че системата (резервоар, кранчета и т.н.) ще издържи на 3-4 бара, колкото е налягането във водопровода.

Re: Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

МнениеПубликувано на: 04 Юли 2018, 06:39
от Dejmos
Мислех нещо подобно. Филтър за хладилник, след него редуцир вентил, настроен на минимум (намерих за 1,2 бара) и в диспенсера. Но има два проблема - докато не го купя, няма да знам каква е конструкцията вътре, може да се окаже трудно или невъзможно да го херметизирам. По-важно и опасно е възможността за теч. Ако пробие някъде... Ще ми трябва датчик за протичане и някакъв електрически вентил.
Но ако тръгн в тази посока, направо всичко да е с датчици и електроника.