Kiselochos Bulgaricus

Съдържа теми с рецепти на участници в конкурси за най-добра домашна бира както у нас, така и в чужбина.
Моля всеки, който поства в този раздел да опише точно в кой конкурс е участвал, в какъв стил се е борил и естествено - каква награда е получил.
Да се спомене и годината на конкурса.

Модератор: Martin

Kiselochos Bulgaricus

Мнениеот stoyanninov » 25 Юли 2018, 10:59

Kiselochos Bulgaricus - златен медал - Golden Rombus 2018
Boil size: 85l
Batch size: 75l
OG: 8*P
FG: 2*P
ABV: 3.5*
IBU: 13
Boil time: 60min

6kg Wheat Malt pale
6kg Pale Ale Malt

50gr HALLERTAU Trad @ 60min

Mash:
45min - 65*
15min - 72*
Mash out

Ферментация:
-първична: Закваска за домашно кисело мляко Yo-Aktiv -18 сашета за 70л @ 42*С до достигане на рН 3,6
-вторична US-05 за 7 дни на 18*С

добавяне на сироп от къпини преди сервиране - на вкус
stoyanninov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 173
Регистриран на: 07 Юли 2014, 13:23

Re: Kiselochos Bulgaricus

Мнениеот Foreigner » 25 Юли 2018, 21:25

Стояне, кандидатствам настоятелно за 1 бутилчица! А ако от раз не усетя защо ти е присъден златен медал, току-виж съм поискал и втора... 8-)
От мене имаш сироп от липа и лимон - като алтернатива на къпиновия. Поздравления!
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 239
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София


Назад към Рецепти получили награди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта