Gone with the wheat - American Wheat Beer

Модератор: Martin

Gone with the wheat - American Wheat Beer

Мнениеот Martin » 22 Авг 2017, 12:21

Количество във ферментатора: 21л
Начална плътност (OG): 1.045 (°P): 11.2
Крайна плътност (FG): 1.010 (°P): 2.5
Алкохол (ABV): 4.60 %
Цвят (SRM): 4.5
Горчивина (IBU): 23

Малц:
2.000 kg - Pale Ale (47.62%)
2.000 kg - Wheat Malt (47.62%)
0.200 kg - CaraRed (4.76%)

Хмел:
10.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 60min
10.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 15min
10.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 5min


Еднотемпературно озахаряване на 65°C за 60мин

Дрожди:
Sigmund's Voss Kveik

Ферментация 35°C / 5 дни
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 984
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Gone with the wheat - American Wheat Beer

Мнениеот koftyto » 28 Юли 2018, 20:40

Здравейте, искам да попитам... как се постига 35 градуса температура за ферментация?
koftyto
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 26
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32

Re: Gone with the wheat - American Wheat Beer

Мнениеот Martin » 30 Юли 2018, 08:45

Охлаждаш до 37-38 и заквасваш. После завиваш ферментатора с одеала. Тея дрожди за говеда, и за 25-30 часа са готови, няма време да падне много температурата. Малко си помагах и с нагревателче за аквариум.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 984
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Gone with the wheat - American Wheat Beer

Мнениеот koftyto » 06 Авг 2018, 21:44

Ааа... аз помислих, че 5 дена трябва да ферментира на 35 и градуса :D Благодаря за отговорът!
koftyto
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 26
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32


Назад към Пшенични бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта