Doppel Bock

Модератор: Martin

Doppel Bock

Мнениеот SDS » 12 Мар 2017, 11:42

За 20л

Малц:
1. Munich malt 2 - 3.0кг.
2. Pale Ale (Гръцки) - 1.5кг.
3. Caraaroma - 0.5кг.
4. Carafa 1 - 0.05кг.
Захар 0.5кг. За повишаване на началната плътност. Добавена при варенето. Може да се замени с повече малц.

Хмел:
1. Hallertau trad. - 25гр. - 50мин.
2. Hallertau trad. - 10гр. - 10мин.

Озахаряване: 20л. вода
Промиване: 8л. вода
Варене - 60мин.
Дрожди- S-23 останали от предишна варка около 300мл. 15*С на мъста при засяване по време на ферментасията падна до 12*С
Ферментация- 18 дни

Майш:
1. 67*С - 45мин.
2. 72*C - 10мин.
3. 78*С примиване

OG- 1.075
FG- 1.018
IBU- 20
ABV- 7.5%

Наздраве!
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Doppel Bock

Мнениеот st_jivko » 12 Мар 2017, 16:38

Перфектен допел.Дегустиран и проверен.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол


Назад към Лагери (долна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта