Doppelbock

Модератор: Martin

Doppelbock

Мнениеот Martin » 21 Ное 2016, 11:45

Начална плътност (OG): 1.06 (°P): 15
Крайна плътност (FG): 1.012 (°P): 3
Алкохол (ABV): 6.30 %
Цвят (SRM): 11
Горчивина (IBU): 19

Малц:
56% -Viena malt - 3кг
19% -Munich malt - 1кг
19% -Pils malt - 1кг
5% -Melanoidin - 0,3кг
1% -Печен ечемик - 0,05кг

Хмел:
40гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 60мин

Озахаряване
@65°C за 45мин
@72°C за 15мин


Дрожди:
Даймънд (Diamond) Лагер - 11гр / стартер /

Ферментация 12°C / 8 дни (или докато стигне 5°P)
Диацетилна пауза 20°C / 24 часа (или докато стигне 3°P)
Вторична 7°C / 10 дни
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Назад към Лагери (долна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта