Winter Chill ESB

Модератор: Martin

Winter Chill ESB

Мнениеот Martin » 18 Яну 2018, 11:31

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 4.600
Total Hops (g): 40.00
Original Gravity (OG): 1.051 (°P): 12.6
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 5.14 %
Colour (SRM): 9.9 (EBC): 19.5
Bitterness (IBU): 38.1 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 72
Boil Time (Minutes): 90

Grain Bill
----------------
4.200 kg German - Pale Ale Malt (91.3%)
0.200 kg German - CaraAroma (4.35%)
0.200 kg German - Melanoidin (4.35%)

Hop Bill
----------------
20.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1 g/L)
20.0 g Aurora Pellet (8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1 g/L)

Water treatment
----------------
3.0 g Gypsum (Calcium Sulfate)
2.0 g Lactic Acid
0.1 g Sodium metabisulfite

Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Nottingham Ale Yeast
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта