Quad Damage - Belgian Dark Strong Ale

Модератор: Martin

Quad Damage - Belgian Dark Strong Ale

Мнениеот Martin » 18 Яну 2018, 11:39

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 9.0
Total Grain (kg): 4.300
Total Hops (g): 10.00
Original Gravity (OG): 1.112 (°P): 26.3
Final Gravity (FG): 1.017 (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV): 12.44 %
Colour (SRM): 22.0 (EBC): 43.3
Bitterness (IBU): 23.1 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 72
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
3.000 kg German - Pilsner (69.77%)
0.900 kg Belgian Candi Syrup - Amber (20.93%)
0.300 kg German - Wheat Malt (6.98%)
0.100 kg German - CaraAroma (2.33%)

Hop Bill
----------------
10.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.1 g/L)


Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 22°C with Safbrew Abbaye (BE-256)
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 950
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта