Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Модератор: Martin

Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот mayosha » 09 Ное 2017, 15:29

Кой знае, кой не знае... Фейл Ейла спечели конкурс за домашна бира организиран от пивоварна Ромбус. Сварената от тях бира се получи изключително добре, не само по мое мнение. По желание на колеги пивовари споделям рецептата в точния вид, който съм изпълнила за конкурса и впоследствие предоставила на пивоварната.

Fail Ale (Rhombus) 1.pdf
(25.36 KiB) 72 пъти

Fail Ale (Rhombus) 2.pdf
(276.91 KiB) 58 пъти

И от опит да ви кажа – рецептата далеч не е най-същественото за постигане на добър резултат. Поздравления за пивоварна Ромбус за изпълнението на Fail Ale, резултатът е наистина впечатляващ, евала! Също благодарности за предоставената възможност да присъствам на варка по моя рецепта в професионални условия :)
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 147
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот Yaskata » 09 Ное 2017, 16:48

Евала Мая!
И за победата и за чудната бира!
:clap:
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 271
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот Текс » 10 Ное 2017, 16:27

Всички я пробвахме на софийската сбирка. Невероятна. Шампионска бира, все пак. :)

Интересно ми е смесването на дрождите. Кои ли са надделели? В случая двата щама са сравнително близки. Какво ли би се получило, ако се засее нещо с два съвсем различни вида?
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 50
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот Yaskata » 10 Ное 2017, 18:27

какво се постига с този температурен режим по време на ферментация??
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 271
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот mayosha » 11 Ное 2017, 12:36

@Текс: Не мисля, че едните или другите дрожди надделяват, по-скоро си работят паралелно.

@Yaskata: Хубава бира :D Исках сухото охмеляване да е на по-ниска температура и постепенно я свалих за колд краш. Може и да няма много смисъл, но не знаеш докато не пробваш...
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 147
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот Fikata » 11 Ное 2017, 13:07

Fail-a е лудница,та не знам как стоят нещата с правата за рецепта и производство масово.Но един приятел ме пита за анасоновия стаут на Мартин,за в бъдеще като свърши фейла по магазините и за него ще питат.Мая е споделила рецептата,та ние може в къщи да се опитаме да я повторим,но не пивоварите ги съжалявам искрено :D
Аватар
Fikata
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 29
Регистриран на: 13 Яну 2016, 15:18

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот gandy8 » 11 Ное 2017, 17:03

Много благодаря за споделената рецепта, бирата беше с уникален вкус и аромат, който се усещаше даже и след порядъчно изпитата
преди това (също така много добра ) бира...
gandy8
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 11
Регистриран на: 13 Яну 2016, 20:53


Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 1 госта