Страница 1 от 1

Вино от бъз

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2013, 16:58
от mirix
Здравейте колеги пивовари,
Искам да попитам някой правил ли е вино от бъз и естествено технологията му.
След малко ровене в чичко гугъл попаднах една леля писала, че е правила сироп за внучетата и после прецедените плодове заляла с вода и ферментирало и станало много хубаво вино.

Re: Вино от бъз

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2013, 17:28
от daniel.trifonov
Майка ми прави сок (сироп) от бъз. набери си цветове и ги остави да се изсушат, после следвай рецептата за сока и сложи едни винени дрожди. Що да не стане!? Ще е много ароматно и различно.
От Турция си бахме донесли със жената едни странни вина - много приятни на вкус. Бяхме в едно село Шириндже и там имаха винарна за вина от различни плодове, включително и класически де.

Re: Вино от бъз

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2013, 09:38
от mirix
Правят някакви сиропи за децата вдигал имунитета , и си мисля след прецеждането с останалия бъз малко вода и захар да сулфатирам и да заквася с винени дрожди

Re: Вино от бъз

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2013, 10:58
от daniel.trifonov
той останалия бъз вече си е пуснал екстракта. Не че няма да пусне още, но не е същото ;-)