медовина

Без вино закъде ?
Кой как бере гроздето, как го ронка, мачка, сулфитира, мацерира, ферментира, отлежава и бутилира.

Модератор: ilu6a

Re: медовина

Мнениеот MadButcher » 14 Мар 2019, 14:03

Писах и във Фейсбук групата. Ако някой иска а разменяме и ще идва но конкурса може да се уговорим. Ще имам 3 вида медовина в бутилки от 330.
1.Газирана с американски хмелове за аромат и плод манго.
2. Негазирана с червени боровинки, бледо розво цвят. Аромат на мед и боровинки.
3. Негазирана с мащерка
Всичката на 23Р 11% ABV
Ще ми е приятно и полезно да обменим опит. Пишете на ЛС тук или в Месиндъжр
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 215
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: медовина

Мнениеот S.Dosev » 15 Мар 2019, 14:25

Ще нося и аз медовина на конкурса.Оставил съм съобщение но ЛС.
Аватар
S.Dosev
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 52
Регистриран на: 12 Апр 2017, 12:24

Re: медовина

Мнениеот Dejmos » 17 Мар 2019, 09:55

Моята стана идеална чак след година и половина. Бях сложил подправки - карамфил, канела, джинджифил..... В началото не се усещаха балансирани, но след година и половина нещата си дойдоха на мястото. За последните 2 бутилки.
И се беше избистрили идеално, но утайката е лека и се вдига.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 689
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Предишна

Назад към Вино !

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта