Страница 4 от 4

Re: алкохол от зърно

МнениеПубликувано на: 13 Юли 2018, 15:53
от dobri_ok
Да точно така направих. Старателно прецедих триците.На казана нямаше никакъв загар. Миризмата я имаше по време на ферментацията и после след като го прецедих и течността имаше този мирис. Може ли да е от това че ечемика е фуражен?

Re: алкохол от зърно

МнениеПубликувано на: 13 Юли 2018, 23:27
от Dejmos
При нашия опит за бърбън тъстът го дестилира в мое отсъствие. Въпреки, че го бях предупредил да вари само течността, той сложил всичко. Опитал да прецеди, решил, че е твърде бавно и на 120л материал (смлени като ярма 10кг малц и 20кг фуражна царевица в 90 вода) ливнал още 30-40 литра вода и го метнал в казана. Никакъв признак за загаряне. И без нежелани аромати.