алкохол от зърно

Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.

Re: алкохол от зърно

Мнениеот dobri_ok » 13 Юли 2018, 15:53

Да точно така направих. Старателно прецедих триците.На казана нямаше никакъв загар. Миризмата я имаше по време на ферментацията и после след като го прецедих и течността имаше този мирис. Може ли да е от това че ечемика е фуражен?
dobri_ok
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 12
Регистриран на: 18 Юни 2018, 11:47

Re: алкохол от зърно

Мнениеот Dejmos » 13 Юли 2018, 23:27

При нашия опит за бърбън тъстът го дестилира в мое отсъствие. Въпреки, че го бях предупредил да вари само течността, той сложил всичко. Опитал да прецеди, решил, че е твърде бавно и на 120л материал (смлени като ярма 10кг малц и 20кг фуражна царевица в 90 вода) ливнал още 30-40 литра вода и го метнал в казана. Никакъв признак за загаряне. И без нежелани аромати.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Предишна

Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron