Страница 3 от 3

Re: Варене и озахаряване с индукционен котлон?

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 15:23
от Dave Lombardo
dr_slavov написа:Има едно "обаче". Котлоните работят добре при съдове с дебели дъна. Колкото повече, толкова по-добре. Ако си с тънкостенните казани които продава Виктор имам, опасения дали ще можеш да вариш 50-60 литра.


Джезвето, в което топля вода и мляко за децата, е от някаква тъничка неръждавейка и няма проблем, топли си.
Най-елементарният тест, който може да се направи: ако на съдинката лепне магнит - става за индукция.

Re: Варене и озахаряване с индукционен котлон?

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2018, 14:38
от dr_slavov
Dave Lombardo написа: ако на съдинката лепне магнит - става за индукция.
Това изобщо не съм го коментирал, защото мисля на всички е ясно, че съда трябва да бъде от феромагнитен материал.
Аз също използвам тънкостенни съдове и вършат работа в домашни условия. Но наблюденията ми са, че колкото по-дебело е дъното толкова по-ефективно работи котлона. Много по-бързо се нагрява и достига по-висока Т. Все пак въпроса е за варене 50-60л мъст.