Страница 3 от 3

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2018, 10:53
от bat_Bedo
Да попитам нещо по темата:
От къде сте сигурни каква е температурата? Имам пред вид че Преди да измерим последната разбъркваме. Обаче преди това и докато достигнем определена стойност тя си е бая различна горе и долу в съда. Да не говорим че в моя случай има разлика ляво/дясно.
Все се чудя дали да не забия една бъркалка дето непрестанно лекичко да разбърква майша.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2018, 12:00
от MadButcher
Аз нищо не разбрах :?

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2018, 12:07
от ALL_ON
Предполагам, че колегата говори за измерване на температура по време на майшуването (озахаряването). Да, наистина има разлики при различно измерване. Според мен е добре да се разбърка добре и да се измерва постоянно. Ако се разбърква добре, разликата в температурата на различни места не е голяма и е в рамките на допустимата грешка.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2018, 12:09
от dr_slavov
Да, има температурни разлики в различните части на съда. Неизбежно е. Колкото обаче площта на съда е по-малка спрямо обема толкова местата с различна Т от търсената са по-малко процентно. Стана малко объркващо. :) С две думи, колкото ти по-голям обема на майша толкова по-лесно се подържа Т.
Бъркалката помага във всички случай. И за равномерно разпределение на Т и за по-добро действие на ензимите.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2018, 14:32
от bat_Bedo
dr_slavov написа:Да, има температурни разлики в различните части на съда. Неизбежно е. Колкото обаче площта на съда е по-малка спрямо обема толкова местата с различна Т от търсената са по-малко процентно. Стана малко объркващо. :) С две думи, колкото ти по-голям обема на майша толкова по-лесно се подържа Т.
Бъркалката помага във всички случай. И за равномерно разпределение на Т и за по-добро действие на ензимите.


Никък не е объркващо. Мерси.
Обзче на моменти толеранса отива над 5 градуса. Явно ще му нахакам бъркалка.