Страница 2 от 3

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 09:19
от ultrashock
Както казва колегата ALL_ON хладилните чанти Igloo са много качествени но и трудно се намират. Аз търсих няколко месеца и накрая купих от колега от форума.

Моят първи уред за майшуване беше ел. казан за буркани, емайлиран. Върши перфектна работа с една изолация от каменна вата, обема му беше около 24 литра, но го продадох на колега от форума.
Като за начало тези от джъмбо ще ти свършат работа, ако нямат канелка, лесно се пробиват и монтираш един месингов кран 1/2 и си готов. Ако ще ползваш хладилна чанта вместо тенджера, защо не подгрееш водата с бързовар? Няма да се разминеш без тенджера, защото ще ти трябва съд за вода за промиване, както и съд за варене. Успех!

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 13:30
от S.Dosev
В МЕТРО имаше промоция 2 на цената на 1, хладилни чанти по 24 л. бяха 2 за 30 лв. това е най ниската цена която съм виждал но дали в момента има от тях нямам представа.Хладилни чанти има във всички градински центрове на големите вериги, не ти препоръчвам да взимаш втора употреба защото може да има миризми от които да не можеш да се отървеш.Желателно е хладилните чанти да са 2 едната за озахаряване а другата за промивната вода.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 15:10
от jahlove
Здравейте,

Това как ви изглежда ?
https://www.olx.bg/ad/hladilna-chanta-I ... a35b470a2b

Изглежда доста голяма.щам
Аз не мисля да я разпробивам така или иначе, че защо да я разпробивам..? Присипвам, поддържам температурата 1 час и после прецеждам.

P.S. По късно прочетох мнението на S.Dosev, че не е добре да е 2 ръка.
Хммм

Поздрави,

:text-thankyoublue:

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 15:16
от ultrashock
Ти сериозно ли? Надявам се да се шегуваш. Погледни малко снимки от google и ще ти стане явно: ето примери.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 16:24
от KpaTyH
И как ще цедиш, след като няма да има отвор за изтичане? Виж това: ЦЪК

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 16:35
от Dejmos
Ако загряваш водата с бързовар в хладилната чанта, загряваш и самата чанта, така майшът изстива по-бавно.
А ако изсипеш загретия майш от тенджерата в студената хладилна чанта... вече си извън търсените градуси.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 17:04
от Martin
ultrashock написа:Ти сериозно ли? Надявам се да се шегуваш. Погледни малко снимки от google и ще ти стане явно: ето примери.

Хахахаха. Тея снимки в гугъл са на моето MLT

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 17:42
от Dave Lombardo
Миналата седмица в Техномаркет във Варна видях комплект от две хладилни чанти, по-голямата беше 36 л. (по-малката не знам, влизаха една в друга) за 60 кинта
Пишеше, че са френски, но от известно време не вярвам на надписи :D
В Метро са сезонен продукт и в момента има само някакви на ток, които са на цената на суровия петрол
В другите вериги също не съм виждал, но след месец-два като заредят лятна стока ще се появят

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 18:02
от MadButcher
Аз озахарявм в тенджера, проста емайлирана даже няма и кран, реален обем 19л. и нямам никакви проблеми с поддръжка на температурата. Попадна ми някъде забравена и още я ползвам. Мисля 16 варки вече. Отначало я ползвах и за варене, и за озахяраване - универсална работа. Използва торба, но малц до 2кг. Загрявам примерно до 72 гр. при 5кг.малц в съотношение малц - вода 1към 3 пада на 65. Пак казва зависи от количеството на малца. Правя варки с малц от 3,5до 5,5кг. Повече не може да събере. Изолацията е много добра. Важна е и температурата на помещението. Колкото по-топла е околната температура, толкова по-бавно изстива. Сега ако е някъде навън на тия околни температури и парно ще трябва да и включиш :D Та:бодвам си термометър със сонда и следя температурата. От практика знам, че на първите 20мин.пада доградуса при околна температура 15-18гр., при по-топло време не мърда и 50мин. Пускам котлона Ако правя еднотемпературно озахаряване. Ака реша да правя различни паузи - нямам проблем. На котлона качва плавно както и до колкото си искам 50-52, 62-65, 72 , машаути 78 Квото си ща - това правя и за колкото време си искам. Даже с различни паузи ми е по-лесно. Прецеждам в лаутертюн самоделка от кофи за мед. Така съм му свикнал, че от три месеца имам един базука фитър 30см. и още не съм го монтирал. То и на емайлираната тенджера не е подходящо да се дупчи и слага каквото и да е - падне ли емайла ръждясва. Базуката ще чака за сега, пък му нямам и вяра как ще цеди това нещо. Площ си трябва.

Re: Фиксиране на температурата

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2018, 22:38
от alvinator
Аз също смятам да заменя тенджерата с нагревател от Лидъл с хладилна кутия/чанта, в която нещата да се случват без постоянно замерване и включване и изключване на нагревателя. Също така смятам да започна да варя пак де, щото 2-3 години пауза оказват смъртоносен ефект върху спомените за целия процес :D

Та, онлайн нещата са скъпи. Аз търся 30+ литра кутия (no sparge BIAB ще се практикува) и е солено. На всичко отгоре наистина в МЕТРО тези кутии са нещо като сезонен продукт и в момента нямат никакви.