Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положението.

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положението.

Мнениеот maxbg » 06 Апр 2018, 13:52

Здравейте, сварих един ESB, току що го прехвърлих за вторична ферментация и го опитах, дооста е горчив, което не ми харесва, явно прекалих с началния хмел! Та въпроса ми е, има ли начин да се оправи малко, поне леко да балансирам тая горчилка, мислех си да сложа някаква неферментируема захар, но не съм сигурен..?
maxbg
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Юли 2016, 11:04

Re: Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положени

Мнениеот Martin » 06 Апр 2018, 14:33

Дай го насам, ще го изпием! Няма такова нещо като много горчива бира. Сложи му сухо охмелявана, наречи го ИПА и си готов.

Вариант е да си направиш друга, много слабо горчива и да си ги мешиш като наливаш.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 984
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положени

Мнениеот maxbg » 06 Апр 2018, 19:13

Хаха, прав си, сухото е заредено вече, значи го преименувам на "INDIA-extra strong bitter". :)
maxbg
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Юли 2016, 11:04

Re: Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положени

Мнениеот LivingInChaos » 08 Апр 2018, 20:31

Като отлежи малко ще се изравни. Но не ти ли изтръпват венците - всичко е наред!
LivingInChaos
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 41
Регистриран на: 27 Май 2016, 09:28

Re: Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положени

Мнениеот MadButcher » 10 Апр 2018, 08:17

maxbg написа:Здравейте, сварих един ESB, току що го прехвърлих за вторична ферментация и го опитах, дооста е горчив, което не ми харесва, явно прекалих с началния хмел! Та въпроса ми е, има ли начин да се оправи малко, поне леко да балансирам тая горчилка, мислех си да сложа някаква неферментируема захар, но не съм сигурен..?


Смятал ли си колко IBU ти дава хмела, който си сложил? Мисля, като поотлежи малко няма да ти е чак толкова горчива. Аз нарочно правя много горчиви бири защото у дома така ги харесваме
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 180
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Прекалих с вгорчаването, има ли начин да оправя положени

Мнениеот Dave Lombardo » 10 Апр 2018, 13:32

LivingInChaos написа:Като отлежи малко ще се изравни. Но не ти ли изтръпват венците - всичко е наред!

не ти ли изтръпват венците - нещо не е наред :lol: :lol: :lol:
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 175
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна


Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron