Belgian Blond по рецепта на Rhombus

Съдържа заключени теми с проверени и дали добри резултати рецепти за домашна бира, както и свободно достъпни теми в които потребителите да предлагат за одобрение свои или открити от някъде рецепти.

Модератор: Martin

Belgian Blond по рецепта на Rhombus

Мнениеот koftyto » 08 Сеп 2018, 17:10

Здравейте,
Споделям моят опит за Belgian Blond. Следвал съм рецептата на Rhombus.

Малц:
Pilsner Malt - 3,5 kg.
Melanoidin Malt - 100 gr.
CaraPils - malt - 400 gr.

Озахаряване:
10 мин. 65 градуса
30 мин. 67 градуса
10 мин. 72 градуса
Маш аут 78 градуса

Варене:
Challenger - 8 gr @ 90 min
Godling - 11 gr @ 60 min
Hallertau - 9 gr. @ 60 min
Ирландски мъх 1 ч.л. на края


Заквасване:
Дрожди за абатска бира - Abbaye (Lallemand) 11 гр.

Ферментация:
24 градуса за 8 дена във ферментатор. След бутилиране 7 дена в хладилник.
Прикачени файлове
Belgian Blond.jpg
koftyto
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 30
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32

Назад към Проверени рецепти за домашна бира

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта