Мерцен / Октоберфест

Съдържа заключени теми с проверени и дали добри резултати рецепти за домашна бира, както и свободно достъпни теми в които потребителите да предлагат за одобрение свои или открити от някъде рецепти.

Модератор: Martin

Re: Мерцен / Октоберфест

Мнениеот victoryvt » 24 Мар 2014, 09:52

7 денонощия от заквасването вече имаме приключена диацетилна пауза. Утре ще го местя в друг бидон за лагеруване.
Екстракт - някъде между 2.5 и 3 % Плато.

PIC243.jpg


С рефрактомер показва 6.8-6.9 което след прилагане на таблицата за корекция от 13% начален екстракт дава точно 2.8%
Мисля си че и по време на лагеруването ще падне още до около 2.5
На вкус е без забележими проблеми, оставя лек горчив послевкус. Усеща се малцовия вкус. Цветът е кехлибарен и вече отива на избистряне.
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1988
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Мерцен / Октоберфест

Мнениеот victoryvt » 07 Май 2014, 18:51

След месец и нещо отлежаване :


PIC267.jpg
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1988
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Предишна

Назад към Проверени рецепти за домашна бира

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта