Страница 9 от 9

Re: Stout

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 10:12
от st_jivko
При 6гр. захар на литър,при условията, при които ти е ферментирала бирата
всичко с газировката трябва да е наред.Просто изчакай,като междувременно
поне два пъти на ден събуждай с яко друсане гадинките,които ти осигуряват
бутилковата газировка.Винаги е добре да имаш контролна пластмасова бутилка
със същата биричка и да следиш втвърдяването и/т.е. газировката/.
Дрождите са толкова изчанчани от високото съсържание на алкохол,че не очаквай
чудеса за 3 дни.Газирането ще е бавно.

Re: Stout

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 10:43
от knasfas
Здравейте.
Виктор също ме посъветва да подрусвам бутилките за да събудя гадинките. Това го правих в продължение на 5 дни, а преди това още 7 дни седяха без да ги пипам. В крайна сметка реших, че ако за 12 дни не са се справили, то няма смисъл да чакам още. А и може да се окаже, че газировката е нормална за този стил, просто на мен да не ми е по вкуса :mrgreen: Като предполагам, че последното е най-вероятно :D

Re: Stout

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 10:57
от st_jivko
По-ниската газировка си е предимство-усещат се ароматите от малца и хмела.
Същото се отнася и за по-високата/8-10-12гр./температура при консумация на ейловете.
Ако си член на АДПБ,на Общото събрание ще нося стаут и барли уаин и ще
сравниш с твоята.

Re: Stout

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 11:59
от Martin
И аз ще нося шоколадов стаут за дегустация. И той не е кой зане колко газиран.

Re: Stout

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 12:35
от knasfas
Aма и аз ще донеса от мойто, тъкмо да изкажете мнение :)

Re: Stout

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2016, 12:40
от st_jivko
Е за това говоря.