Stout

Съдържа заключени теми с проверени и дали добри резултати рецепти за домашна бира, както и свободно достъпни теми в които потребителите да предлагат за одобрение свои или открити от някъде рецепти.

Модератор: Martin

Re: Stout

Мнениеот st_jivko » 20 Яну 2016, 10:12

При 6гр. захар на литър,при условията, при които ти е ферментирала бирата
всичко с газировката трябва да е наред.Просто изчакай,като междувременно
поне два пъти на ден събуждай с яко друсане гадинките,които ти осигуряват
бутилковата газировка.Винаги е добре да имаш контролна пластмасова бутилка
със същата биричка и да следиш втвърдяването и/т.е. газировката/.
Дрождите са толкова изчанчани от високото съсържание на алкохол,че не очаквай
чудеса за 3 дни.Газирането ще е бавно.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Stout

Мнениеот knasfas » 20 Яну 2016, 10:43

Здравейте.
Виктор също ме посъветва да подрусвам бутилките за да събудя гадинките. Това го правих в продължение на 5 дни, а преди това още 7 дни седяха без да ги пипам. В крайна сметка реших, че ако за 12 дни не са се справили, то няма смисъл да чакам още. А и може да се окаже, че газировката е нормална за този стил, просто на мен да не ми е по вкуса :mrgreen: Като предполагам, че последното е най-вероятно :D
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Stout

Мнениеот st_jivko » 20 Яну 2016, 10:57

По-ниската газировка си е предимство-усещат се ароматите от малца и хмела.
Същото се отнася и за по-високата/8-10-12гр./температура при консумация на ейловете.
Ако си член на АДПБ,на Общото събрание ще нося стаут и барли уаин и ще
сравниш с твоята.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Stout

Мнениеот Martin » 20 Яну 2016, 11:59

И аз ще нося шоколадов стаут за дегустация. И той не е кой зане колко газиран.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Stout

Мнениеот knasfas » 20 Яну 2016, 12:35

Aма и аз ще донеса от мойто, тъкмо да изкажете мнение :)
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Stout

Мнениеот st_jivko » 20 Яну 2016, 12:40

Е за това говоря.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Предишна

Назад към Проверени рецепти за домашна бира

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron