Страница 1 от 1

Рецепта за Сайдер

МнениеПубликувано на: 17 Окт 2016, 23:27
от winky
Докато си чакам резултата от първата бира, реших да прочета и за ябълков сайдер. Естествено има доста рецепти, но ако някой има лични впечатления ще се радвам ако сподели тествана рецепта.
Покрай сайдера ми изникна и един въпрос,чийто отговор би бил полезен и за бирата. А именно как точно се "контролира" алкохолността при ферментация. Ако правилно съм разбрал, повече захар води до повче алкохолност, ако е имало достатъчно време дрождите да изядат захарта. Ако са ти малко дрождите или са слаби, значи ти трябва повече време. Предполагам обаче има някаква по-стрикнта формула по която би могло да се изчисли това нещо. :text-thankyoublue:

Re: Рецепта за Сайдер

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2016, 17:30
от Foreigner
Тук има много информация за сайдерите.

viewtopic.php?f=28&t=2486&hilit=%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80