Страница 3 от 3

Re: Хмел при бутилиране

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2018, 17:40
от markov
от cervesa » 11 Апр 2013 15:34

Сухо охмеляване се прилага основно при силно горчиви и високоалкохолни бири тип стаут,портер IPA,barley wine.По принцип по време на ферментационния процес,вкл.първична и вторична ферментация.Досега не съм срещал рецепта за сухо охмеляване по време на карбонизация.Освен това биха се виждали да плуват парцали от хмела в бутилката, което е недостатък за каквато и да е бира.
Наздраве!


Потвърждавам горното изказване. Предното лято бях затворил експериментално няколко бутилки с хмел на пелети. Хмелът се разтваря в бирата и при отваряне се вдига нагоре с мехурчетата CO2. Всичко се размътва. Трябваше да прецеждам и пак плуваха доста малки части. Не беше особено приятно за пиене.