Rye IPA

Модератор: Martin

Re: Rye IPA

Мнениеот SDS » 27 Дек 2015, 19:53

Изглежда по тъмна, но е от светлината.
За 10л.

Pilsner malt - 2,5kg
ръжен малц - 0,5kg
Caraaroma - 0.2kg

озахаряване 6л. вода
63*С - 50мин.
72*С - 15мин.
промиване с 8л. вода 80*С

варене 45мин.
10л. бира в голям съд ако чаках 90 мин нищо няма да остане.

Хмел
Summit 16g - 40min.
Citra 20g - 5min.
Citra 15g - 9 дни сухо охмеляване

Дрожди US - 05 около 6гр.
получи се екстракт 1,082 и след разреждането с малко подварена вода стана 1,070 общо 8л.
ферментира 9 дни
краен екстракт 1,012

газирана със захар 5гр/л.

Като цяло съм очарован от аромата и вкуса на citra

най-малката ми доза стана най-трудно нищо не вървеше както трябва обаче резултата е супер.

Наздраве и весели празници на всички.
Последна промяна SDS на 02 Фев 2016, 11:52, променена общо 2 пъти
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Rye IPA

Мнениеот SDS » 31 Яну 2016, 10:59

Първо място в Букурещ категория IPA :clap:
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Rye IPA

Мнениеот sk1916 » 31 Яну 2016, 12:58

SDS написа:Първо място в Букурещ категория IPA :clap:


Браво! Бирата, ако е същата, която донесе на общото събрание, си беше много добра!
sk1916
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 139
Регистриран на: 12 Мар 2014, 23:55

Re: Rye IPA

Мнениеот SDS » 31 Яну 2016, 13:05

Същата е да :D
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Предишна

Назад към ИПА (Индия Пейл Ейл)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron