Страница 2 от 2

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

МнениеПубликувано на: 04 Май 2017, 19:49
от 5th-hokage
Щом казвате - няма да споря - просто може би аз съм прдубеден - работейки във фирма занимаваща се с изграждане на големи климатични инсталации знам, че медните тръби които се използваха там са с лаково покритие, което не пречи по никакъв начин на заваряването, но пак казвам може да е частен случай и повечето да са такива каквито казвате - без никакво покритие.

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

МнениеПубликувано на: 04 Май 2017, 20:10
от lhristov
5th-hokage, баце, не спорИ, ами на 16-ти дай да седнем на една маса и ще ти обясня за медТа и сплавите И. Ти ще ми обясниш за дегустацията на бира и така, докато врътнем по няколко...
Аз охлаждам с медна - 5 метра, Ф 10 мм външно. (35 лв. без доставката от Дупница). Навита е на кръг 250 мм. в диаметър. Поразтегната... Сваля до 25*С за около 40 минути. Говоря за варка от 10 кг. малц. Е, хубаво е да има резерв, ама няма. Когато я купувах, работех с 5 кг. само. :D :D

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

МнениеПубликувано на: 04 Май 2017, 20:22
от lukata
Благодаря ви за мненията-поръчвам неръждаемата и още тази седмица ще я пробвам.
Определено неръждавейката е по непретенциозна.
Сега ми давате идея да пробвам окорона ,за почистване на медни неща.
То за какво ли не го ползваме :D
Поздрави!

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

МнениеПубликувано на: 06 Май 2017, 00:15
от mirix
lhristov и аз съм навитак да ми обасниш за бакъра. Особенно защо се получава при загряване и охлаждане омекване на характера отколкото закаляване.
Скоро планирам да направя разходка на челядта из центъра на Софе-то и ще се радвам на сБИРКа.