Нов забирен

Модератор: Martin

Re: Нов забирен

Мнениеот petiomalchev » 22 Фев 2017, 07:51

Наката ти е идеален, моят е съвсем лек, тогава не можах да намеря каде да ми направят такъв.
Подскачат вътре зърната и не преминават през отвора.
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: Нов забирен

Мнениеот Dr1nata » 22 Фев 2017, 09:34

Liebherr4eto написа:Газировка се вижда по чашите.


Въпросната газировка по стенита на чашата е признак, че чашата не е чиста. Не е мръсна, но по стените има прашинки и за тях се захващат балончетата. Когато ще снимам бира винаги премивам чашата с гъба и вода, but that's just me :)

P.S. Честита първа варка!
Варки: 38
Малц: 155.75 кг.
Пиво: 710.5 л.
Аватар
Dr1nata
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 87
Регистриран на: 18 Авг 2014, 23:11
Местоположение: Русе

Re: Нов забирен

Мнениеот Liebherr4eto » 22 Фев 2017, 10:32

Dr1nata написа:.... по стените има прашинки и за тях се захващат балончетата. ....


Уж специално внимавам бирените чаши да не хващат прах.... ;) Ще се старая повече. :mrgreen:
Аватар
Liebherr4eto
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 9
Регистриран на: 22 Дек 2014, 17:21

Re: Нов забирен

Мнениеот Liebherr4eto » 08 Мар 2017, 12:08

Третата биричка, почти същата като предишната, доколкото успях да повторя рецептата, вече бълбука единадесети ден във ферментатора. Почвам вече да се стресирам, предишната на 8 -ия ден я бутилирах, беше заглъхнала ферментацията. Единствената разлика е, че понеже ми бяха малко дрождите и направих стартер. :shock:
Аватар
Liebherr4eto
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 9
Регистриран на: 22 Дек 2014, 17:21

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта

cron