Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Модератор: Martin

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот alvinator » 30 Окт 2018, 18:14

Това нагряване е опасно и май носи повече рискове, отколкото ползи.
Иначе евала за споделения опит! Ефективност 70% е в норма :)

пс - защо не направиш отделна тема или не пишеш в някоя, която касае технологията? Тук никой няма да се сети да я търси.
Аватар
alvinator
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 187
Регистриран на: 28 Яну 2014, 00:06

Re: Съвети за старт на начинаещ пивовар и първа варка

Мнениеот ultrashock » 31 Окт 2018, 09:27

Да, може да направя отделна тема.
Иначе колкото до подгряването - имам две решения:
1. Да впрегна RIMS, така и така не го използвам, а сега ще е подходящо за тази стъпка. След като вече са по малко нещата за миене след края на пивоварния ден, мога да си позволя да го използвам.
2. Да погрявам след като вдигна торбата за отцеждане.
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 519
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта