Страница 1 от 1

Пушена бира - Rauch Biere

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2015, 16:33
от victoryvt
rauch-beers-germany.jpg


Топ 10 на германски пушени бири.
Включва и бирата от пилотната пивоварна към фабриката за малц на Вайерман в Бамберг.

Та време е за Раух, викам аз ...

Малц - 50% пушен, 40% пилс, 10% - карамюних , карапилс, и т.н.
Дрожди - лагерни,
Хмел - немски, по-слабо охмеляване да не се натрапва над пушения вкус и аромат.
Ферментация - лагерна.

Re: Пушена бира - Rauch Biere

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2015, 07:46
от rajev
Рецептата и консумативите са ясни.Ама от каде ЛАГЕРНИ ТЕМПЕРАТУРИ?

Re: Пушена бира - Rauch Biere

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2015, 09:49
от vsd
Някой правил ли е нещо, което на вкус да е като schlenkerla marzen?

Re: Пушена бира - Rauch Biere

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2017, 15:33
от SDS
Забърках един Раух лагер 19л с 11гр S-23 на 14* С е заквасена.
Температурата падна на 12*С. Чак след тези 30 часа че и повече започна да образува лека пяна. OG 1.055 какво ще стане времето ще покаже.

Re: Пушена бира - Rauch Biere

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2017, 17:35
от st_jivko
Дано да са и стигнали дрождите,Стояне.Моята е на 10 гр. с 11 грама на стартер/6 часа/-Brew Masters Pilsner.
Вече 10 дни си тиктака равномерно.Дано да падне достатъчно захарността.
...И да запазиш от Раух-а.

Re: Пушена бира - Rauch Biere

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2017, 13:53
от SDS
Rauch стана ужасен. На вкус добре ама много мътна по зле от вайцен. Избързах с кегирането не и направих диацетилна пауза, не я откалих за вторична ферментация. Общо взето много зле.
Мерцен правих който е много по добре и Допелбок който е още в бидона. И една черна ипа и тя ферментира.
Трябва да организираме пак една сбирка да видим кой какво е сварил.
Наздраве!