Лагеруване

Модератор: Martin

Re: Лагеруване

Мнениеот Martin » 21 Мар 2018, 15:27

Такава джаджа няма ли из БГ ? И от алито не е много бюджетно това
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 949
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Лагеруване

Мнениеот dr_slavov » 21 Мар 2018, 16:09

Два дена рових из нета. Единственото което намирам е предпазни клапани за компресори. Но там диапазона на работа и точността са несъвместими с целта за която го търся. Примерно 1-12 бара, стъпка 1 бар. На мен ми трябва нещо което да може да се настройва 0,4-0,5 бара. За течности много (соларни системи, парно и т.н.), но пневматични няма.
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 417
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Лагеруване

Мнениеот ВескоВарна » 26 Мар 2018, 11:46

Привет! Когато е във втория ферментатор, налягането не е ли по-скоро блиско до 0? Защо не сложиш на кега накрайник с мониран воден клапан? Другия вариант е да вземеш клапан като на тенджера под налягане и да скъсяваш пружината, докато почне да изпуска при 0,4-0,6 бара...
Успех! :obscene-drinkingcheers:
Варка -23бр.
Малц -204,1кг.
Бира -1046л.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 135
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Re: Лагеруване

Мнениеот dr_slavov » 26 Мар 2018, 12:19

Идеята е, че ферментацията продължава. Отделя се СО2 и аз не искам да го губя, а да стане естествено частично газиране. След това само ще добавя до необходимото налягане. Дългото разтваряне на СО2 при ниски Т, след това дава онази пухкава пяна, която е така желана при лагерите.

Отказах се от търсене на евтини решения, които в последствие излизат скъпо. Поръчах готовия продукт.
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 417
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Лагеруване

Мнениеот Clarion » 03 Апр 2018, 18:01

ще го държиш на студено (3-4 С), след вторична ферментация и два пъти преливане от съд в съд, и ще направи голямо налягане, и то за няколко дена, което да влияе на останалите дрожди ... не ми се вярва - споерд мене това е само в областта на теорията.
Clarion
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 84
Регистриран на: 20 Яну 2015, 14:47

Предишна

Назад към Лагерни бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron