Страница 1 от 8

4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 08:26
от cervesa
Управителният съвет на Асоциацията на домашните пивовари в България,като организатор на Четвъртия Международен Конкурс за Домашно Пиво- 2016 г., обявява категориите , в които участниците ще демонстрират своите умения,ще бъдат оценявани и класирани.
(Номерацията на стиловете е съгласно BJCP 2015)
1. Категория А:
24A.Wit bier
2. Категория B:
4C.Helles Bock,
6C. Dunkles Bock,
9A. Doppelbock,
9B. Eisbock,
10C. Weizenbock,
3. Категория C:
21A. American IPA
4. Категория D: Smoked beer:
6B. Rauchbier,
27-Historical beer-Piwo Grodziskie ,
32A. Classic Style Smoked beer,
32B.Specialty Smoked beer,
5. Категория E:
34C. Experimental beer
Датата за провеждане на конкурса е 16 април 2016 г.
Мястото ще бъде обявено по-късно.
Има достатъчно време за експерименти и отлежаване на бирата.
Успех на всички домашни пивовари!

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 19 Ное 2015, 23:13
от cervesa
Just remember!!! :D

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2015, 11:43
от Martin
А някави изгледи да се появи в магазина пушен пшеничен малц за Grodziskie или да мислим алтернативи?

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2015, 15:23
от victoryvt
Пшеничен пушен може, ама вече камионът пътува ...
Освен това той не е пушен с бук, ами с дъб (пшеничния малц)
На следващата доставка ще има (след месец долу горе)
Някой ако иска още нещо специално от Вайерман да пише :) То почти не останаха малцове дето да ги няма, но все пак ...
(Кара-пшеница, кара-ръж, карамюних 1 , диастазен малц, Карафа необелени 1,2,3 :) , а и специален за уиски, ама и цената му е много специална)

А относно въпросния стил, мисля че точно малца няма да е най-големия проблем :)
Питай бай Темелко (cervesa) ...

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2015, 15:56
от Martin
Хехехе, ще го питам, като дойде малца и направя пробната варка.

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2016, 12:53
от cervesa
Напомняне! :D

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2016, 17:01
от cervesa
Вече официално тече информацията за конкурса.
Сайта за регистрация на бирите (http://www.homebrewers-bg.org/competitions/), ще се отвори автоматично в 0.00 ч. на 01 март 2016 г. и ще се затвори автоматично в 24.00 на 31 март.
Логването и регистрирането САМО, като потребител, може да става и преди този срок.
Моля,всички които имат възможност и са решили да предоставят/представят домашната си бира,на конкурса,за консумация от публиката,да се отбележат тук или на ЛС,с какво и колко.
Тази година ще има вход за публиката,в размер на 5 лв,както решихме на събранието.Представящите своя бира няма да плащат вход,а дори ще бъдат заделени от събраната сума ,за да се покрият частично разходите им.
Необходимо е да съберем достатъчно бира в кегове и бутилки.Например,за есенния празник се наточи доста бира.
Успех на всички участници!

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 16 Фев 2016, 02:20
от asenr
cervesa написа:Моля,всички които имат възможност и са решили да предоставят/представят домашната си бира,на конкурса,за консумация от публиката,да се отбележат тук или на ЛС,с какво и колко.

Имам един новобрански въпрос - предоставянето на бира за консумация от публиката обвързано ли е с участие в конкурса? Защото бих донесъл малко за дегустация, но конкурсните категории още нищо не ми говорят и предполагам моите бири ще са доста встрани от тях и ще се въздържа от участие в конкурса :mrgreen:

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 16 Фев 2016, 08:28
от cervesa
Предоставянето на бира за дегустация,по никакъв начин не обвързва пивоваря в участие в конкурса,или пък с членство в АДПБ.
Всеки сварил бира в домашни условия,от зърно или концентрат е добре дошъл!

Re: 4-ти конкурс за домашно пиво -България 2016

МнениеПубликувано на: 16 Фев 2016, 12:36
от asenr
Да не слагаме тигана, докато рибата е още в морето, ама ще опитам да донеса една каса вайцен и една ипа. Много време има до тогава, а на мен нещо не ми се затварят добре капачките - бирата някак си се изпарява изпод тях :mrgreen: