Блажно 2017

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Блажно 2017

Мнениеот MadButcher » 01 Окт 2018, 13:41

Подготвям т.нар Ugly Drum Smoker (UDS), който е обаче е предимно за топло опушване. Като стане ще пусна снимки. Елементарен е за изпълнение. Основата е 200л. варел, ползван за хранителни цели. Нещо като това https://goo.gl/images/rwywcr
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 178
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Блажно 2017

Мнениеот executor » 08 Ное 2018, 14:28

Някой случайно да има оригиналанта рецепта на БУШМЕНА за ЧОРИЗО ?!
executor
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Авг 2018, 13:04

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 08 Ное 2018, 14:43

Аз я имам :)

1/1/1 телешко/свинска плешка/сланина
Сол - 20гр / кг
Захар - 6гр / кг
Пушен пипер Pimenton de la Vera - 20гр / кг
Лют пипер - 1гр / кг
Чесън - 10гр / кг
Бяло вино - 50мл / кг
Риган и черен пипер на вкус
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 978
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Foreigner » 08 Ное 2018, 14:53

Лошо, че не записахме всички рецепти на Бушмена, преди да си спре блога. Някой ако е запазил нещичко, нека да го пусне тук.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 247
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 08 Ное 2018, 15:05

Рецепти да искаш.
За мене е важно знанието което натрупах от него за процесите и технологията. Рецепти се намират/измислят.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 978
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот executor » 08 Ное 2018, 15:06

Martin написа:Аз я имам :)

1/1/1 телешко/свинска плешка/сланина
Сол - 20гр / кг
Захар - 6гр / кг
Пушен пипер Pimenton de la Vera - 20гр / кг
Лют пипер - 1гр / кг
Чесън - 10гр / кг
Бяло вино - 50мл / кг
Риган и черен пипер на вкус


МНОГО БЛАГОДАРЯ !!!
Някакви особедности по приготвянето има ли ?
executor
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Авг 2018, 13:04

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dave Lombardo » 08 Ное 2018, 17:54

Martin написа:За мене е важно знанието което натрупах от него за процесите и технологията.

Сега ако кажеш, че ги имаш запазени/записани... :?
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 170
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Блажно 2017

Мнениеот dr_slavov » 09 Ное 2018, 12:08

Ето какво имам запазено. Тези съм ги тествал и ми харесаха. Направени са за автоматично изчисляване на количествата.
Прикачени файлове
Чоризо.xlsx
(11.36 KiB) 3 пъти
Панчета.xlsx
(11.29 KiB) 22 пъти
Лонза.xlsx
(11.18 KiB) 20 пъти
Бразеола.xlsx
(9.85 KiB) 24 пъти
Последна промяна dr_slavov на 12 Ное 2018, 12:13, променена общо 2 пъти
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 438
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 09 Ное 2018, 20:32

Дигиталният е спрял блога?
Лошо.
Някой има ли рецептата на пусната?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 658
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2017

Мнениеот Foreigner » 09 Ное 2018, 21:43

Той за пуска май нямаше. Миро беше пускал рецептата. Ето я:

http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=16&t=3208&hilit=%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 247
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: milko_ и 1 госта